Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2015. October 24. 07:44

Porold le az iránytűdet

Mindent tegyünk fel saját lelkiismeretünk mérlegére!

Ez a világrendszer ellenkezik az ember alaptermészetével. Minél modernebb, "fejlettebb" egy civilizáció, annál inkább. Tényleg bolondoknak kell lennünk, ha azt várják tőlünk? Nézzünk rá már erre a világra egy kicsit, és próbáljuk behangolni saját magunkhoz az értékrendünket, ítéleteinket!

Néha úgy érzem magam a médiát és a jelenlegi világot nézve, mintha egy kandikamerás tréfába csöppentem volna.
Azt látom, hogy a nép nyomorog, miközben az őt szolgáló, maga által választott politikusi réteg dőzsöl, lop, csal és hazudik.
A bankok elárverezik a házat szűkölködő családok feje felől azért, mert nem fizetnek vissza a bank számára olyan pénzt, amit nem is kaptak meg. (A kamatot.) Más szóval: a családok termelik meg az értéket, és nekik nincs vagyonuk, miközben a bank, ami nem termel értéket, gazdag.
A természeti népeknél a csecsemők anyatejet kapnak és a gyermekek az anyjuk felügyelete alatt cseperednek fel. A "fejlett" civilizált társadalmakban pedig tápszert esznek, és bölcsődébe adják őket. Még GYES-re is gyakran az apa jön el.
A tudományos orvoslás nemhogy a testi betegségek esetében nem foglalkozik azzal, hogy vajon lehet-e lelki ok a háttérben, de még a pszichés betegségekre is gyógyszert ad. Arról nem is beszélve, hogy mindkét területen elég gyenge hatásfokkal dolgozik dacára annak, hogy hatalmas összegeket emészt fel, és óriási szellemi munka van a kidolgozott protokollok mögött.
Néha késztetésem van körbe nézni, nem készül-e valaki megveregetni a vállamat: nyugodj meg pajtás, csak tréfa az egész. Csak arra voltunk kíváncsiak, mikor veszed már észre.

Nem veregeti meg a vállam senki, pedig tudom, hogy nagyon sokan vagyunk akik úgy gondolják, hogy különféle okok miatt már rég nem az igazságot akarják velünk elhitetni. Már rég egy hamis, értelemmel és emberséggel összeférhetetlen, természetellenes értékrendet és világrendet erőltetnek ránk. Hiszek abban, hogy majd akkor, ha már elegen érezzük így, a dolgoknak változniuk kell, és eljön majd az a világ, ahol a helyükre kerülnek.
Ahol az anyák újra anyák lesznek, és nem családfenntartók, mert a gyermeknek szüksége van az ANYÁRA.
Ahol az apák képesek lesznek gondoskodni a családról, mert lesz lehetőségük rá, és a feladatot is felvállalják.
Ahol a gyógyítás minden szinten, minden területen az emberek egészségben tartását fogja szolgálni, és elérhető lesz az egészség minden ember számára.
Ahol az emberek nem a pénzért fognak dolgozni, hanem azért, mert örömet jelent számukra a munka. Olyan tevékenységet folytatnak, amelyet szeretnek, amelyben kiélhetik kreativitásukat, megélhetik azt, hogy mások számára hasznos dolgokat tesznek, és ez jól esik nekik.
Ahol a jövedelmet nem kell kicsikarni más emberekből, hanem mindenki önként adja a méltányos ellenszolgáltatást, mert úgy érzi jól magát, ha viszonozza mások munkáját.
Ahol egy nép vezetői méltán kiérdemlik a nép tiszteletét és bizalmát. Minden tekintetben a nép érdekeit szolgálják, és támogatják azt. Maguk is megtiszteltetésnek veszik a beléjük fektetett bizalmat.

Ez a világ sajnos ma még utópisztikusnak tűnik, pedig ez lenne összhangban az emberi lélekkel.
Ma már sokan komolyan elgondolkodnak az állampolgári jogon kapott alapellátás realitásáról, ami megszüntetné az emberek létbizonytalanságát, de nyitva hagyná a lehetőséget a többletjövedelem szerzésre. Újító szellemű közgazdászok kiszámították, hogy lényegében nem lenne költségesebb az állam számára, mint a mostani rendszer.

Az „önként fizetett méltó ellenszolgáltatás” igénye az ember alaptulajdonsága, amit a reklámok ma ügyesen kihasználnak, amikor apró ajándékok, kedvezmények formájában szívességet tesznek a leendő kuncsaftoknak.
Az örömmel végzett tevékenység és a létbiztonság pedig teljesen megszüntetné a stresszt, így a betegségek 90%-a ki sem alakulna.
A kialakult betegségek kezelésére a fentiek szellemében kialakított egészségügyi rendszer a jelenleginél min. 90%-al igényelne kevesebb költséget, és ténylegesen meggyógyítaná a betegeket.

A jelenleg működő rendszer ezeknek szinte mindenben szöges ellentéte.
Az állam pl. elveszi a vállalkozók jövedelmének 80%-át, miközben cserébe alig ad valamit. Semmivel nem segíti elő jövedelmük előteremtését. Ha van használható ötletük a jövedelemteremtésre, az első megteremtett 100Ft-ból 80-at azonnal elvesz, ahelyett, hogy lehetőséget adna a tartalékképzésre. Ha nincs, akkor hagyja őket az ellehetetlenülésig, öngyilkosságig lecsúszni.
A megélhetési gondok és az emberek igényeinek manipulálása miatt a család rendszere fel van borulva, legtöbb család szétszakad, vagy feszültségekkel teli.
A sok manipuláció miatt az emberek gyanakvóak azokkal szemben is, akik nem érdemlik meg, mivel a reklámok lejárattak már minden őszinte emberi megnyilvánulást. A szeretettel teli nagymama figuráján keresztül ízületi fájdalmakra való készítményt akarnak ránk tukmálni, a pirospozsgás gyermeken keresztül azt akarják belénk ültetni, hogy hanyag szülők vagyunk, ha nem a reklámban látott drága vitaminkészítménnyel tömjük a sajátunkat, stb…
A dolog pikantériája, hogy ha valóban segíteni akarsz másokon, akkor is profi marketingest kell igénybe venned, aki tudja, hogyan fognak meghallani.

Elkeserítően hangzik ugye?
Olvastam egy mondást anno Dombi atya Hang köteteiben (http://web-hang.hu/): Istent szeretőknek minden a javukra válik.
Theta Healing konzultációk alatt rendre azt tapasztalom, hogy nincs olyan élet, amit az emberek büntetésként szabtak volna magukra. Lehet, hogy kétségbeejtőnek élik meg helyzetüket. Lehet, hogy büntetésnek érzik az életüket, és képtelenek másként látni. Azonban mindig kiderül, hogy eltértek a tervüktől! Az is kiderül, hogy sosincs késő visszatérni! Elengedni olyan lelki terheket, megrögzött elképzeléseket, látásmódokat, amik híján megváltozik a világ. A házastárs többé nem lesz kibírhatatlan, az anyós nem lesz undok, nem érzik többé csapdában magukat, nem lesznek tehetetlenek pl. a főnökükkel szemben stb. Az élet élhető lesz!

Én úgy gondolom, a jelenlegi manipulatív, lelketlen világ rászorítja az embereket arra, hogy a külsőségek és a külvilágból érkező információk helyett egyre inkább hallgassanak a saját belső hangjukra. A szív pontosan tudja, mikor akarnak átejteni bennünket. Ha próbálunk figyelni rá, mégis átejtenek, akkor rosszul figyeltünk.


Ha megtanuljuk és megszokjuk azt, hogy a szívünk vezéreljen bennünket ne az agyunk, akkor nem leszünk átejthetőek. Megtaláljuk a megfelelő segítőinket és azokat, akik a segítségünkre szorulnak.
Akkor nem kell 10kg cseresznye árát megtermelnünk azért, hogy tudjunk venni a piacon 2kg-ot, hanem megjavítjuk a szomszéd néni fűnyíróját, és kapunk tőle egy tál cseresznyét.
Sőt! Ha nem kell fűnyírót javítani, akkor is kapunk cseresznyét tőle, mert tudja, ha neki lesz szüksége segítségre, számíthat majd ránk.
Sőt! Akkor is kapunk, ha nem gondolja, hogy segíteni tudnánk rajta. Egyszerűen azért ad majd, mert neki több van a kelleténél, és tudja, hogy mi is szeretjük a cseresznyét.
Sőt! Ha neki is kevés lesz, akkor is megosztja majd velünk, mert úgy esik neki jól, ha tudja, hogy mi sem nélkülözünk.

Utópisztikusnak hangzik?
Pedig nem az. Száz éve valahogy így működtek a falusi közösségek. Igaz, hogy voltak haragosok is, és a falu a „nyelvére tudott venni” egyes embereket. Azonban a „cseresznye” nem veszett kárba, és olyan is akadt, aki megjavított ezt-azt a fatulajdonos néni háza táján.
Eljött az idő, hogy újra kialakuljanak közösségek, és nem kell megállni azon az együttműködési szinten, amin száz éve voltunk.
Addig azonban egyre inkább meg kell szoknunk, hogy ne fogadjuk el kritikátlanul a média által közvetített információkat és értékrendet. Mindent tegyünk fel saját lelkiismeretünk mérlegére! Ha döntünk, akkor pedig leginkább a saját "iránytűnkre", saját belső érzéseinkre hallgassunk, ne hagyjuk manipulálni magunkat!

Debrecen, 2015.03.10.

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu