Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

  • 2018. January 21. 17:00

Önismeret, vagy önkép tisztítás?

Szeretem magam!, szeretem magam?...

„Valóságunk összes pozitív változása az énkép változásával kezdődik”.

(Brian Tracy, Főnix szeminárium, 3. szekció)

Énképünknek azonban vannak elemei, amik masszívan ellenállnak a változtatási kísérleteknek. Az önismeret sokat tud segíteni, de egyes tulajdonságaink megismerése gyakran kevés ahhoz, hogy megváltozzunk még akkor is, ha ismertté válik előttünk az eredetük. Beszélgettem egy középkorú hölggyel, aki az anyjával nagyon rossz viszonyban volt. Önismereti módszerekkel eljutott addig, hogy felismerte: azért neheztel az anyjára, mert anno, terhessége kezdetén abortálni szerette volna őt. Ezt legbelül nem tudja megbocsátani neki, pedig már régóta dolgozik rajta.

Futólag találkoztunk csupán, nem volt időm elmagyarázni neki, hogy a neheztelését nem az anyja abortálási szándéka okozza közvetlenül. A harag mögött valójában az a fájó seb áll, amit ő az önképébe bekódolt akkor, amikor magzatként az anyja szándékát érzékelte: nem kellesz, nincs helyed ebben a világban. Az anya személye, valahányszor megjelenik, „megforgatja a tőrt a sebben”.

megbántottság

Talán hihetetlen, hogy már magzati kor elején is rögzítünk egész életre szóló önkép elemeket, hisz a közhiedelem szerint az emlékezés és a gondolkodás agyi tevékenységek. Ez azonban inkább tekinthető a tudomány részéről egy elavult munkahipotézisnek, mint bizonyított ténynek, mivel sok olyan tapasztalat létezik, ami túlmutat ezen a modellen. Közöttük olyanok is, amik tudományosan ellenőrzött körülmények között keletkeztek.

A munkám során gyakori, hogy egy-egy betegség lelki oka után kutatva, vagy negatív élethelyzetek lelki eredetét keresve magzati időszakra visszanyúló gyökereket távolítunk el. Néha egészen a fogantatásig jutunk vissza. Bár az önmunka nagyon hasznos, ez az időszak önismereti módszerekkel nem feldolgozható.

Önkép tisztítás

Énkép kiigazítására az önkép tisztításnak elnevezett módszeremet használom. Leginkább a Theta Healingen alapszik, de alkalmazok benne más technikákat is. Egy-egy aktuális problémából kiindulva (betegség, lelki teher, ismétlődő negatív élethelyzetek… stb.) megkeressük azokat az énképelemeket, amik az adott problémával összhangban vannak. Vagyis olyan, önmagával kapcsolatos hitrendszereket, amelyek szerint a problémának létjogosultsága van az illető életében.

Tudatalattinkban hemzsegnek az olyan tapasztalatok, amik megtanították velünk, hogyan kell elhagyatottnak, cserbenhagyottnak, áldozatnak lennünk. A szüleinknek hálásak lehetünk azért, amiért világra segítettek és felneveltek. Elsősorban tőlük tanultuk meg, milyen a világ, és hogyan kell benne élnünk. A létfontosságú etikai és magatartásminták mellett azonban biztosan vettünk át tőlük olyan hitrendszereket is, amelyek megnehezítik, vagy lehetetlenné teszik boldogulásunkat. És nem csak tőlük. Az óvó néni, aki hároméves korunkban megszégyenített bennünket azért, mert bepisiltünk, a tanító néni, aki mérges volt, mert valamit nem tudtunk az elvárt módon megtanulni, vagy az a kislány/kisfiú, aki kamaszkorunkban annyira tetszett, hogy a szavunk is elakadt a közelében, de ránk sem hederített, mind-mind alakított az önképünkön.

önkép

Ezeknél vélhetően sokkal keményebb vonásokat hagytak benne a védőoltások, kórházi kezelések, mandulaműtét, vagy más betegségek. Ha nem voltunk olyan szerencsések, hogy harmonikus családban éltünk, akkor a szüleink veszekedései is biztosan mély nyomot hagytak bennünk, és gyermekkorban viselkedési zavarokat okozhattak, felnőttként pedig párkapcsolati problémákat.

Kicsit úgy tűnik, mintha a tudatalattink hitrendszerei egy végtelenül soklapú kártyapaklit alkotnának. Vannak benne Fekete Péterek, ászok és tökfilkók, jolly jokerek, dámák és királyok, valamennyi lap ott van, amit csak el tudunk képzelni. Az élet folyton keveri ezt a hatalmas paklit a különféle élethelyzeteken keresztül, az elménk pedig mindig az adott szituációnak megfelelően oszt. Egyszer egy szerencsés véletlen, másszor egy baleset vagy betegség, megint máskor a siker, a bőség lapkombinációjával lep meg.

A sikertelenség, a rossz párkapcsolat vagy a betegség egy rossz lapjárás csupán, amelyben a gyenge lapokat kapjuk újra és újra. Az önkép tisztítás egy olyan módszer, amely segít kivenni a pakliból a rossz lapokat. Így az elme a maradékból oszt. Mivel a közös munkának köszönhetően emelkedik a boldogságszint, a maradékból is a jobb lapokra számíthatunk.

szerencse

„Amiben az emberi elme hinni tud, azt meg is tudja valósítani.” Napoleon Hill

Szeretnél többet tudni a módszeremről, amivel az önképedet olyanná alakíthatjuk, hogy igazán hinni tudj céljaid elérésében, vágyaid teljesülésében?

Ha igen, iratkozz fel az alábbi linken keresztül a cikksorozatomra:

Feliratkozás az önkép tisztításról szóló cikksorozatra

 

Ajánlanád valakinek?
Oszd meg kedvenc helyeden!

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu