Halló, ott Isten?

Mérnöki szemmel az ezoterika útvesztőjében.

Porold le az iránytűdet

Nem kell rossz irányba menned azért, mert másoknak hibás az iránytűje!

A lélek szava

Vajon milyen lenne a világ, ha a lelkünk alaptermészete szerint élnének az emberek?

Legyen világosság... vagy sötétség!

Biztosan eljön majd az az idő, amikor tökéletességünket megélhetjük itt a Földön. De mi lesz aztán?

Teremtőgép

Lehet, hogy ilyen lenne az a világ is, amit az emberiség gondolatvilága teremt meg?

 

 

Selfness életvezetési tanácsadó
Hipnoterapeuta, Coach
Theta Healing konzulens
Germán Gyógytudomány tanácsadó

Milyen világot akarunk- meditáció

Offline, nem vezetett távmeditáció. Egy megbeszélt időben mindenki otthon végzi, miközben gondolatban összekacsolódik a többi résztvevővel.

A meditációnak az a célja, hogy a teremtő képzeletünkkel megteremtsünk egy olyan világot, amelyikben jól érezzük magunkat. A lényege pedig az, hogy átéld azt az életérzést, amit abban a világban éreznél. Bár támogatom a folyamatot egy általam készített meditációs hangfelvétellel, mégsem írom elő részletesen, hogy mit képzelj el.

A meditáció menete

Meditációt megelőzően két dolgot kell megtenned:

  1. Letölteni azt a hanganyagot, amelyiken segítek neked egy mélyebb tudatszintre jutni, és elképzelni azt a világot, amelyikben végre hazatalálsz. Ennek a szövegét írásban is megtekintheted.
     
  2. Beazonosítani az életedet leginkább megrontó 1-3 félelmedet, frusztrációdat, vagy hibás viselkedési, gondolkodási mintádat. Ezt célszerű le is írni, mert úgy jobban letisztul.

Az előre megbeszélt időben ülj le kényelmesen egy csendes helyre. Idézd fel magadban azokat a félelmeket, amiket beazonosítottál. Utána vedd le róluk a figyelmed, indítsd el a letöltött felvételt, és kövesd az utasításokat.

A meditáció első részében segítek eljutni egy mélyebb tudatállapotba, amelyiken a munkád leginkább sikeres lehet. A második részben arra kérlek, hogy képzelj el egy olyan világot, amelyben egyszerűen nincs létjogosultsága azoknak a félelmeknek (frusztrációnak, viselkedési mintának…), amelyeket beazonosítottál. Nem kell kitalálnod egy új társadalmi formát, csupán koncentrálj a teljes hiányukra. Csodálkozz rá, hogy milyen az életed és a világ nélkülük. Közben megkérlek majd rá, hogy gondolatban kapcsolódj össze mindenkivel, aki ezt a meditációt végzi éppen, és próbálj ráhangolódni erre a közösségre, amelynek minden tagja hozzáteszi a maga ajándékát ehhez a világhoz. A meditáció második részében az új világra való ráhangolódásodat segítem néhány evidens elemmel, amelyekről később írok.

A lényeg, hogy a lehető legvalósághűbben éld át egy ideig, hogy abban az új világban vagy. Fedezd fel, milyen érzés ott lenni, milyen lehetőségek tárulnak fel, mennyivel másabb az életed. Éld meg a frusztrációktól való szabadságodat.

A meditációban én is jelen leszek, a közösségre hangolódom, és lehetőségem szerint igyekszem támogatni a „tudatmező” tisztaságát, erejét.

A meditációnak két szinten is hatása lesz:

  1. Hat a te saját sorsodra, életérzésedre, aminek révén jó eséllyel megváltozhat az életed akkor is, ha a világ nem változik meg.
     
  2. A kollektív tudatra is hatást gyakorlunk, amivel támogatjuk a világ tényleges megváltozását, ami sokak szerint már a küszöbön áll. Egy biztos: egyre inkább érzékelhető, hogy a mai világhelyzet egy fordulópont. Miért ne segítsük a magunk erejéhez mérten abban, hogy jó irányba forduljon?

Az evidens elemek

Ahogy fent írtam, az új világ kereteit segítek megteremteni néhány felvillantott elemmel. Most írok ezekről néhány gondolatot azért, hogy a racionális elméd elfogadja, hogy nem a lehetetlenről van szó.

Olyan munka, amit szeretsz, és lelkesedsz érte.

Ebben a világban megszoktuk, hogy a pénzért kell dolgoznunk, és különleges szerencse, ha olyan munkával teremtjük meg a bőségünket, amelyiket szeretünk. Ugyanakkor bajban vagyunk, ha nincs munkánk, mert akkor hamarosan jövedelmünk sem lesz.

Ezzel szemben már ma is reális valóság az állampolgári jogon járó alapjövedelem, amit minden állampolgár, munka nélkül, akár egész életében megkaphat, és elegendő arra, hogy a létfenntartását fedezze. Furcsa módon nem kerülne többe, mint a mostani szociális háló, és kutatások szerint szó sincs arról, hogy akkor senki sem dolgozna. Az viszont igaz, hogy az emberek nem dolgoznának többé méltatlanul alacsony bérért, és nem végeznének olyan munkát, amit utálnak, mert nem lennének rákényszerítve. Ráadásul, ebből az új világból már hiányozna a mások kizsákmányolására való törekvés is.

Persze, nyugodtan elengedheted a demokrácia jelenlegi társadalmi rendszerének képét is, ami ezer sebből vérzik. Nem én találtam ki, de hiszek benne, hogy a jövő társadalmi rendszere egy alulról építkező, sokkal átláthatóbb és emberségesebb rendszer lesz, amelyben nem a pénz lesz a legfőbb mértékadó. Azonban arra kérlek, ne agyalj ezen, hanem éld meg a vágyott érzést a munkáddal kapcsolatban.

Szerető, elfogadó, támogató közösség

Talán irreálisnak tűnhet ez manapság mind a munkahelyen, mind a családban vagy a lakóhelyen, pedig ha hiszed, ha nem, az ember alaptermészetéhez ezek a tulajdonságok, és minden más erény hozzátartoznak. Azért ritka ma a megnyilvánulásuk, mert az emberiség nagyon nagy része a félelem, a reaktív elme szintjén él. Az emberi evolúció következő lépcsőjében ez változni fog, és hitem szerint az lesz a tipikus, hogy ezekkel az erényekkel találkozunk minden közösségben.

Szabadság és bőség

Valahol azt olvastam, hogy a bőséget majd nem úgy kell elképzelni, hogy dollármilliárdos leszel, és bármit megvehetsz, hanem úgy, mint a régi királyokét. Ők gazdagok voltak, de a vagyonuk a népüknél volt. A nép teremtett meg mindent számukra, amit akartak.

Képzelj el egy olyan világot, amelyben nem kell milliókat költened arra, hogy bejárd a kontinenst, mert nem kell mindent megvásárolnod előtte és közben, amire csak szükséged lesz. Elindulhatsz egy hátizsáknyi alapvető felszereléssel, mert út közben bárkitől kérhetsz ételt, szállást, és ha stoppolsz, az első autó szívesen felvesz. A bőségedet itt is a nép teremti meg, de nem félelemből, hanem azért, mert senki sem szűkölködik, és mindenkinek jólesik megosztania másokkal, amije van. Ez is az ember alaptermészetéhez tartozik. A bőséget nem említem a meditációban, mert azzal meg kellene tartanunk a szükség aktualitását is. Ha az egyik alapproblémád a szükség, akkor egyszerűen a szükség hiányát éld meg. Azt, hogy mindent megkaphatsz, amire igényed van, csak kérned kell, vagy elkészítened. Ahogy a magzat is mindent megkap az anya testében, mert az anyja érzi az igényeit, és csak úgy képes jól érezni magát, ha a magzata igényei is kielégültek. Egy magasabb szinten működő közösség pont így van ezzel, és mivel a része vagy (a meditációban) egy ilyennek, te is örömmel veszel részt a közjó megteremtésében azzal, amivel tudsz.

További információ:

Milyen tapasztalatra számíthatsz?

Olvasnivalóként a témában az alábbi blogbejegyzéseimet ajánlom:

Teremtőgép
Porold le az iránytűdet!
Ki a varázsló?

A Facebookon létrehoztam egy eseményt a legközelebbi alkalomnak, ott jelezd a részvételi szándékodat:
Milyen világot akarunk- offline meditáció

Bármilyen részletkérdést beszéljünk meg a Facebook Lélektársalgó csoportjában!

Én magam is nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalataidra. Főleg arra, ki, mennyire lesz képes érezni a közösséget, és arra is, hogy a közösséghez való kapcsolódás mennyit tesz hozzá a saját maga által elképzelt világhoz?

 

Keressen fel meghallgatom!


info kukac rajtammulik.hu